Siirry suoraan sisältöön

Muistiluotsi toimii muistisairaiden sekä heidän läheistensä hyväksi

Tällä sivulla on Muistiluotsin toimintamuotojen tarkempia kuvauksia. Avoimet ovet ja muut tapahtumat löytyvät kohdasta Ajankohtaista. Muistiluotsin toiminta on kaikille avointa ja maksutonta.

Kunkin toiminnan esittelyn yhteydessä on tieto paikkakunnista, joissa toimintaan voi osallistua. Etätoimintaan voi osallistua paikkakunnasta riippumatta. Tarkemmat toiminnan päivämäärät ja osoitteet löydät täältä:

Muistikahvilat

Muistikahvilat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia kohtaamispaikkoja, joissa saa kahvittelun ja keskustelujen lomassa tietoa muistiin, aivoterveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista. Paikalla on muistiluotsityöntekijä, jolta saa tarvittaessa henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa. Muistikahvilaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Kevätkauden 2024 muistikahviloiden teemat ovat:
Muistivisa, muisti ja mieli, muistikoordinaattorin vierailu, luovat kädet ja muistia virkistävät pelit

Muistikahvila löytyy:

Imatra (Mansikkala, Vuoksenniska), Lappeenranta (keskusta, Joutseno, Lauritsala), Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale ja Taipalsaari

Katso muistikahviloiden osoitteet ja ajankohdat Paikkakunnat -sivulta, haluamasi paikkakunnan kohdalta.

Tervetuloa!

Laula kanssain – lauluryhmät

Lauluryhmissä lauletaan tuttuja lauluja vapaaehtoisten ohjaamassa ryhmässä. Lauluryhmään ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Ryhmä toimii:

Imatra, Lappeenranta/keskusta

Katso lauluryhmän osoite ja ajankohta Paikkakunnat -sivulta, haluamasi paikkakunnan kohdalta.

Tervetuloa!

Muistimatto

Muistisairaan läheisille tarkoitetussa muistimatto-ryhmässä muistimattotreeniä yhdistetään kehon liikkeeseen. Harjoitus tehdään MemoMat -harjoitusmatolla, missä yhdistetään eritasoisia muistitehtäviä, askelkuvioita ja liikettä. Ryhmää ohjaa muistiluotsityöntekijä. Ryhmään ilmoittaudutaan etukäteen.

Ryhmä toimii:

Imatra, Vuoksenniska

Katso ryhmän osoite ja ajankohdat Paikkakunnat -sivulta Imatran kohdalta.

Tervetuloa!

Muistikerhot

Muistikerhoissa virkistetään muistia ja keskustellaan ajankohtaisista asioista. Koulutettujen vapaaehtoisten ohjaamat kerhot sopivat kaikille muistinsa huoltamisesta ja treenaamisesta kiinnostuneille. Yhdessäolo ja sosiaalisuus ovat myös tärkeä osa muistikerhoja. Muistikerhoon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Ryhmä toimii:

Lappeenranta/Lauritsala ja Sammonlahti, Rautjärvi ja Ruokolahti

Katso muistikerhon osoite ja ajankohdat Paikkakunnat -sivulta, haluamasi paikkakunnan kohdalta.

Tervetuloa!

Muistitreenit

Muistitreeneissä muistia treenataan tavoitteellisesti. Monipuolisten tehtävien avulla harjoitetaan muistin eri osa-alueita, esimerkiksi keskittymistä ja hahmottamista. Tärkeintä ei ole tehtävien ratkaiseminen vaan muistin treenaaminen yhdessä mukavassa seurassa. Ohjaajana toimii muistiluotsityöntekijä (Luumäellä vapaaehtoinen). Muistitreeneihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Ryhmä toimii:

Imatra, Lappeenranta, Luumäki, etätoiminta

Katso muistitreenien osoite ja ajankohdat Paikkakunnat -sivulta, haluamasi paikkakunnan kohdalta. Muistitreenit järjestetään myös paikkakunnasta riippumatta etäyhteyden välityksellä.

Tervetuloa!

Vertaisryhmät

Vertaisryhmissä saat tietoa ja tukea sekä voit vaihtaa kokemuksia muiden vastaavassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Ryhmien toimintaa suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa. Ryhmiä ohjaavat muistiluotsityöntekijät. Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Toiminnalliset ryhmät sairastuneille ja muistihäiriöitä kokeville

Ryhmä toimii:

Lappeenranta/keskusta, Äijäklubi

Vertaisryhmä muistisairaan läheisille

Ryhmä toimii:

Imatra, Lappeenranta/keskusta, etätoiminta

Katso tapaamisten osoite ja ajankohdat Paikkakunnat -sivulta, haluamasi paikkakunnan kohdalta. Etätoimintana järjestämme läheisten vertaisryhmän muille kuin puolisoille yhteistyössä Kymenlaakson Muistiluotsin kanssa.

Tervetuloa!