Siirry suoraan sisältöön

Muistiluotsi toimii muistisairaiden sekä heidän läheistensä hyväksi

Tällä sivulla on Muistiluotsin toimintamuotojen tarkempia kuvauksia. Avoimet ovet ja muut tapahtumat löytyvät kohdasta Ajankohtaista. Muistiluotsin toiminta on kaikille avointa ja maksutonta.

Kunkin toiminnan esittelyn yhteydessä on tieto paikkakunnista, joissa toimintaan voi osallistua. Etätoimintaan voi osallistua paikkakunnasta riippumatta. Tarkemmat toiminnan päivämäärät ja osoitteet löydät täältä:

Muistikahvilat

Muistikahvilat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia kohtaamispaikkoja, joissa saa tietoa muistiin, aivoterveyteen ja hyvinvointiin liittyen. Jokaisella kerralla treenataan myös muistia. Paikalla on muistityön ammattilainen, jolta saa tarvittaessa myös henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa. Muistikahvilaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Syyskauden 2024 muistikahviloiden teemat ovat:
1. kerta: Muistiystävällinen asuminen
2. kerta: Näkö ja muisti
3. kerta: Toimiva vuorovaikutus

Muistikahvila löytyy:

Imatra (Mansikkala, Vuoksenniska), Lappeenranta (keskusta, Joutseno, Lauritsala), Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale ja Taipalsaari

Katso muistikahviloiden osoitteet ja ajankohdat Paikkakunnat -sivulta, haluamasi paikkakunnan kohdalta.

Tervetuloa!

Kerro se värein

Rentoa maalausta muistin tueksi, aikaisempaa kokemusta et tarvitse. Ohjaajana toimii Merja Heiskanen, taidetoiminnan ohjaaja, kuvataiteilija, sosionomi. Kerro se värein- ryhmä on ensisijaisesti tarkoitettu muistisairaille ja muistihäiriöitä kokeville. Ryhmään on ennakkoilmoittautuminen rajallisen osallistujamäärän vuoksi.

Ryhmä toimii:

Imatra

Katso ryhmän osoite, ajankohdat ja ilmoittautumisohjeet Paikkakunnat -sivulta Imatran kohdalta.

Tervetuloa!

Laula kanssain – lauluryhmät

Lauluryhmissä lauletaan tuttuja lauluja vapaaehtoisten ohjaamassa ryhmässä. Lappeenrannan ryhmä järjestetään yhdessä Etelä-Karjalan Sydänalueen kanssa. Lauluryhmään ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Ryhmä toimii:

Imatra, Lappeenranta/keskusta

Katso lauluryhmän osoite ja ajankohta Paikkakunnat -sivulta, haluamasi paikkakunnan kohdalta.

Tervetuloa!

Liiku kanssain

Liiku kanssain-ryhmässä treenataan muistia erilaisten pelien ja harjoitusten avulla. Ryhmää ohjaa muistiluotsityöntekijä. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Ryhmä toimii:

Lappeenranta/keskusta

Katso ryhmän osoite ja ajankohdat Paikkakunnat -sivulta Lappeenrannan kohdalta.

Tervetuloa!

Muistikerhot

Muistikerhoissa virkistetään muistia ja keskustellaan ajankohtaisista asioista. Koulutettujen vapaaehtoisten ohjaamat kerhot sopivat kaikille muistinsa huoltamisesta ja treenaamisesta kiinnostuneille. Yhdessäolo ja sosiaalisuus ovat myös tärkeä osa muistikerhoja. Muistikerhoon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Ryhmä toimii:

Lappeenranta/Lauritsala ja Sammonlahti, Rautjärvi ja Ruokolahti

Katso muistikerhon osoite ja ajankohdat Paikkakunnat -sivulta, haluamasi paikkakunnan kohdalta.

Tervetuloa!

Muistitreenit

Muistitreeneissä muistia treenataan tavoitteellisesti. Monipuolisten tehtävien avulla harjoitetaan muistin eri osa-alueita, esimerkiksi keskittymistä ja hahmottamista. Tärkeintä ei ole tehtävien ratkaiseminen vaan muistin treenaaminen yhdessä mukavassa seurassa. Ohjaajana toimii muistiluotsityöntekijä (Luumäellä vapaaehtoinen). Muistitreeneihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Ryhmä toimii:

Imatra, Luumäki, Savitaipale, etätoiminta

Katso muistitreenien osoite ja ajankohdat Paikkakunnat -sivulta, haluamasi paikkakunnan kohdalta. Muistitreenit järjestetään myös paikkakunnasta riippumatta etäyhteyden välityksellä.

Tervetuloa!

Vertaisryhmät

Vertaisryhmissä saat tietoa ja tukea sekä voit vaihtaa kokemuksia muiden vastaavassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Ryhmien toimintaa suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa. Ryhmiä ohjaavat muistiluotsityöntekijät. Imatran Klubi-ryhmään on ennakkoilmoittautuminen, muihin ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Toiminnalliset ryhmät sairastuneille ja muistihäiriöitä kokeville

Ryhmä toimii:

Imatra (Klubi), Lappeenranta/keskusta (Leidit, Äijäklubi)

Vertaisryhmä muistisairaan läheisille

Ryhmä toimii:

Imatra, Lappeenranta/keskusta, etätoiminta

Katso tapaamisten osoite ja ajankohdat Paikkakunnat -sivulta, haluamasi paikkakunnan kohdalta. Etätoimintana järjestämme läheisten vertaisryhmän muille kuin puolisoille yhteistyössä Kymenlaakson Muistiluotsin kanssa.

Tervetuloa!